Beszélgetne, de túl hangos a zene?

Jazz in the Shade faviconSzínvonalas rendezvényen ülünk, jó a társaság, az étel is rendben van. Az asztaltársaságunkkal megtaláljuk a közös témát és sikerül aktív beszélgetésbe belelendülni. Minden összevág, de egyszer csak elindul a zene és a beszélgetés félbeszakad. Pedig épp most mesélnénk el valami nagyon érdekeset vagy fontosat. A beszélgetés abba marad, mert:

  • a zene egyszerűen túl hangos
  • szinte kiabálnunk kell
  • rá kell hajolnunk az asztalra vagy
  • a másik felé kell közelebb húzódnunk, hogy megértsük, meghalljuk, amit a másik mond.

Ismerős?

A zene pedig a harmadik szám után, mintha tovább erősödne. Fészkelődünk, és inkább kellemetlenül kezdjük érezni magunkat, hogy nem tudjuk folytatni a beszélgetésünket. Most jönne a csattanó vagy az i-re a pont.

Erőlködünk, hogy megértsük a másik mondatait, szavait, mivel a zene mindent elnyom. Azt kívánjuk, bárcsak szünet lenne már, hogy tudjunk újra normális hangerőn beszélgetni. Vagy egyszerűen abbahagyjuk a beszélgetést és nagyot sóhajtva, rosszkedvűen morgunk egyet. Inkább felállunk az asztalunktól és a beszélgető partnerünkkel együtt kimegyünk a teremből. A beszélgetést pedig odakint folytatjuk tovább.

Szomorú, hogy hány rendezvény, esemény esik bele a túl hangos zene hibájába. Nem csak a vendégeknek kellemetlen ez, de a szervezőnek is, hiszen azt látja, hogy a vendégek inkább kivonulnak, minthogy a díszesen, sok munkával feldíszített rendezvény terem telne meg aktív élettel, beszélgetésekkel. Ja és ha a zene vagy a zenekar csapnivaló…

 

Biztos, hogy így kell ennek lennie? Kell, hogy legyen erre megoldás. Van is! A Jazz in the Shade formáció. 

 

Megalakulásunkkor többek között az egyik fő cél az volt, hogy az igényes élőzene mellett az eseményt inkább kiegészítsük semmint mi legyünk a produkció. Az esemény hangulatosabb és egyben élvezhetőbb lesz. Ez egy mindkét fél számára abszolút nyerő szituáció, hiszen:

  • tudunk kellemesen beszélgetni,
  • mi magunk, azaz mint vendégek is jól érezzük magukat és
  • összességében a rendezvény színvonala is emelkedik.

Biztos vagyok benne, hogy szívesebben veszünk részt így az eseményen. Tovább is maradunk, hiszen nem üldöz minket el a hangos zene. A fontos megbeszélni valók után a zene további élményeket is nyújt.

 

Ha Ön vett már részt ilyen rendezvényen és szeretné ezt a jövőben elkerülni, ajánljon minket a szervezésben resztvevő munkatársának, ismerősének vagy magának a szervezőnek már most! Ha pedig Ön a rendezvényszervező és szeretné eseményei színvonalát tovább emelni vagy még inkább exkluzívvá tenni lépjen velünk kapcsolatba most rögtön!